πρασινο

1

Υλικα

1. κρυσταλλινα ποτηρια, χαμηλα και παλιομοδιτικα

2. διατρητο κουταλι

3. ζαχαρη σε κυβους

4. αψεντι τουλαχιστον 70% σε αλκοολ

5. φωτια

6. παγος

7. φιλοι

Τελετουργικο

Βαζω στο κρυσταλλινο ποτηρι μου  δυο παγακια. Τοποθετω το ειδικο κουταλι στο χειλος του ποτηριου και βαζω πανω του δυο κυβους ζαχαρη,  τον εναν πανω στον αλλον. Περιχυνω τους κυβους με αψεντι, τοσο ωστε να ποτισουν. Αναβω φωτια στη ζαχαρη. Παρατηρω μια υπεροχη φλογα, γαλαζια, γλυκια και τελειως μαγικη να αποσταζει πανω στον παγο και να ανακατευεται με το πρασινο του ποτου.  Οση ωρα χαζευω τη φλογα, ψιθυριζω ξορκια. Επαναλαμβανω την ιδια διαδικασια (ποτισμα ζαχαρης με αψεντι- φωτια- παρατηρηση- ξορκια) οσες φορες χρειαστει για να γεμισει το ποτηρι. Συνηθως 5-6 φορες ειναι αρκετες. Ανακατευω με το κουταλι, ακουω το σβησιμο της φλογας, ελεγχω τη θερμοκρασια με τα ακροδαχτυλα, μυριζω τις γλυκες αναθυμιασεις του οινοπνευματος, χανομαι στο πρασινο, γευομαι μια γενναια γουλια και μεθαω.

Μετα μεθαω τους φιλους μου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s